• Alleen online
José Pariente Verdejo Rueda do Fermentado en Barrica 2018

José Pariente Verdejo Rueda do Fermentado en Barrica 2019

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 24,65

Land

Spanje

Streek

Rueda

Wijnhuis

José Pariente

Druif

Verdejo

Hoe smaakt de wijn?

De José Pariente Verdejo Rueda do Fermentado en Barrica is diep, zacht en complex. De gisting in het vat, wat bij José Pariente een minutieus grondig proces is, zorgt voor een buitengewoon gebalanceerde wijn. Een uitzonderlijke evenwicht tussen fruit en hout. De wijn is helder goudgeel van kleur. Een complexe geur met aroma's van kruiden, zelfs een beetje rokerig. Rijp fruit en een hint van hout. Ook ruik je exotisch fruit en mineraliteit. In de mond is de Verdejo volumineus, zalvend en zeer elegant. Krachtig, met een goede zuurgraad die garant staat voor een lange, geweldige balans tussen fruit en hout. Alles wat wordt waargenomen in de neus verschijnt opnieuw in de mond. Geniet van deze Verdejo Rueda do Fermentado en Barrica bij voorgerechten, vis en rijkelijk gearomatiseerde zeevruchten. Ook gevogelte en kalfsvlees vinden een perfecte metgezel in deze wijn. De ideale schenktemperatuur is 6-8°C

De druiven zijn van oude wijnstokken, gelegen in het meest karakteristieke deel van Rueda, op platforms van kwartsietkiezels. Op de traditionele manier gesnoeid, geven deze wijnstokken een oogst van 4.000 kilo per hectare. De oogst gebeurt met de hand en de druiven worden verzameld in kisten van 20 kilo, met een eerste selectie in het veld voordat ze naar de wijnmakerij worden gebracht. De gisting vindt plaats in nieuwe Franse eiken vaten als zowel één jaar oude, van verschillende kuipers. Dit wordt gevolgd door ongeveer zeven maanden batonnage, waarbij de wijn constant in contact is met de lie. De wijn wordt vervolgens gedecanteerd in roestvrijstalen tanks, waarin het vijf maanden rijpt, voordat het na klaring en stabilisatie wordt gebotteld.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy