Château de Thauvenay Sancerre ac Langlois-Chateau 2020

Château de Thauvenay Sancerre ac Langlois-Chateau 2022

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 26,95 incl. btw

Land

Frankrijk

Streek

Loire

Wijnhuis

Langlois-Chateau

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

Château de Thauvenay Sancerre heeft een typische Sauvignon Blanc geur, waarin florale tonen domineren die finesse en elegantie geven, gevolgd door frisse citrusfruitaroma's. De smaak is rond, met heerlijke minerale tonen en een frisse lange afdronk. Zeer expressieve geur van exotisch fruit, zoals pijnappel, mango en grapefruit. In de smaak vet en aromatisch. Zeer smaakvolle en fruitige Sancerre! De Château de Thauvenay Sancerre combineert prima met gerookte zalm, schaal- en schelpdieren, kreeft, gegrilde vis of drink hem als aperitief. In de streek zelf wordt hij ook vaak gedronken bij geitenkaas, bijvoorbeeld Crottin de Chavignol. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C

Château de Thauvenay is de jongste aankoop van Langlois-Chateau in Sancerre. Het Château ligt ten zuid-oosten van de stad Sancerre en is omringd door 18 ha wijngaard. Met deze aankoop heeft Langlois-Chateau nu in totaal 33 ha wijngaard in de appelatie Sancerre. Het verschil tussen de twee bezittingen van Langlois-Chateau in Sancerre zit in de bodem: Château de Fontaine-Audon heeft een vuurstenen bodem en Château de Thauvenay heeft een kalkbodem. Dat vertaalt zich in de smaak van beide wijnen.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy