Palacio de Bucaco Branco Niepoort Vinhos 2017

Palacio de Bucaco Branco Niepoort Vinhos 2017

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 69,50

Land

Portugal

Streek

Bairrada

Wijnhuis

Niepoort

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Palacio de Bucaco Branco 2017 is gemaakt van de druiven Bical, Maria Gomes en Encruzado. De wijn heeft een verfijnd aroma van limoen, ananas, peer, natte steen, lichte vanille en zout. Droog, hoge zuurgraad, medium alcohol, medium body, gemiddelde intensiteit, limoen, perzik, beetje ananas, beetje vanille in de lange afdronk. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C

Alexandre de Almeida, oprichter van de oudste hotelketen in Portugal met dezelfde naam, begon in 1917 met de productie van Buçaco wijnen toen hij zich realiseerde wat het concept van Hotelwijn betekende na vele bezoeken aan Europese hotels, waaronder die aan de Franse "Côte d'Azure". Dit bracht hem op het idee om zijn eigen wijnmakerij te openen in het Buçaco Palace, en variëteiten te produceren die bekend zouden worden als de glorieuze "Buçaco-wijnen". In het begin van de 20e eeuw werd één van de meest interessante pagina's in Portugese wijn gecreëerd, de wijn die een benijdenswaardig icoon zou worden, maar die altijd opzettelijk buiten de schijnwerpers werd gehouden. De maker, Alexandre de Almeida, nam het concept over van het koppelen van luxe hotels aan een wijnmakerij met hun eigen wijn, geserveerd aan koningen, koninginnen en staatshoofden, zoals blijkt uit menu's, die trots worden bewaard in Hotel Palace Buçaco. Buçaco-wijnen waren precies dat: cultuurgoederen beperkt tot zeer beperkte kringen, de elite. Hun fantastische en nobele labels dragen tot op de dag van vandaag het symbool van de adel.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy