• Alleen online
Poderi Dal Nespoli Trebbiano Chardonnay 'Nespolino' igt 2015

Poderi Dal Nespoli Trebbiano Chardonnay 'Nespolino' igt 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 7,45

Land

Italië

Streek

Emilia Romagna

Wijnhuis

Poderi Dal Nespoli

Druif

Trebbiano

Hoe smaakt de wijn?

De Poderi Dal Nespolino Trebbiano Chardonnay is vers en makkelijk te drinken, stro gele kleur met een lichte groene tint. Het aroma is intens, met tonen van verse bloemen en exotische vruchten, die ook zijn te vinden op de mond, met een aangenaam gevoel van zachtheid ...De Nespolio Trebbiano Cahrdonnay is lekker bij kreeft met pompoen en amaretto crème, soepen van de lokale keuken, gebakken vis of wit vlees. De ideale schenktemperatuur is 12-14°C.

De Trebbiano is een druif die op uitgebreide schaal in Italië staat aangeplant, niet alleen in Toscane, maar ook aan het Gardameer of, zoals in dit geval, in de regio Romagna. Voor deze wijn wordt hij gecombineerd met Chardonnay, waarbij elke druif de helft van de wijn uitmaakt. De druiven staan aangeplant op een lichte ondergrond van klei met een hoog gehalte aan zand, wat zorgt voor lichtvoetige wijnen met finesse. De combinatie van lichtvoetige en aromatische Trebbiano met de rijke Chardonnay is ideaal. Chardonnay is voor Romagna een dankbare druif. Met een zorgvuldige verzorging kan hij altijd mooie, smaakvolle wijnen opleveren. De laatste jaren is er een trend waarneembaar naar lichtere Chardonnay-wijnen, en die trend vinden we bij deze aangename witte combinatie van Trebbiano en Chardonnay terug. Hij wordt gemaakt op het fruit, met een gisting op lage temperatuur, op roestvrij staal. Het resulteert in een heerlijke sappige, fruitige en lichtvoetige witte wijn.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy