• Alleen online

Tasca d'Almerita Grillo Sicilia doc 'Cavallo delle Fate' 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 18,45

Land

Italië

Streek

Sicilia

Wijnhuis

Tasca d'Almerita

Druif

Grillo

Hoe smaakt de wijn?

Tasca d'Almerita Grillo Sicilia doc 'Cavallo delle Fate' heeft fijn wit fruit in de geur, bloemen, appel en passievrucht, meloen, geurig en opwekkend. De wijn heeft een aangenaam volle en krachtige smaak. Abrikoos, citrus, smakelijk en sappig, met een spanning door aangename zuren. Het is een krachtige droge witte wijn. Geniet van de Grillo Sicilia Cavallo delle Fate bij gegrilde vis, gerookte kip of zachte schimmelkazen. Ook een heerlijk aperitief. De ideale schenktemperatuur is 8-10°C

De Grillo is zo’n heerlijke, typische lokale Siciliaanse druif, die zeer geschikt is voor het warme Siciliaanse klimaat. Hij werd en wordt gebruikt voor het maken van Marsala, de befaamde zoete wijn. Maar hij blijkt ook heel geschikt voor het maken van smaakvolle en frisse droge witte wijnen. Omdat zoet vrij lastig te verkopen is, neemt het gebruik van Grillo voor het maken van droge wijnen alleen maar toe. De druiven voor de Cavallo delle Fate staan aangeplant op het oorspronkelijke wijngoed van Regaleali, in de provincie Palermo, in het hart van Sicilië. De wijn wordt gemaakt op roestvrij staal, voor een maximale fruitexpressie. Een originele druif, die een prachtig glas witte wijn oplevert.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy