• Alleen online
Wetshof Estate Chardonnay 'Bon Vallon' Danie de Wet  2015

Wetshof Estate Chardonnay 'Bon Vallon' Danie de Wet 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 17,35

Land

Zuid Afrika

Streek

Robertson

Wijnhuis

De Wetshof Estate

Druif

Chardonnay

Hoe smaakt de wijn?

Deze Chardonnay is helder strogeel van kleur. Heeft een krachtige geur, citrus, geroosterd brood, noten en banaan, exotische toets,boter, perzik en appel. De smaak is heel boterig en vol, een lekkere dikke wijn, mooi in balans, goed sap, frisheid ook, wat rokerigheid en licht getoast, heerlijk citrusfruit. Mooi te combineren met wit vlees, parelhoen of kalkoen, salade met gerookte forel en groene asperges, zachte kazen.

Het is een misverstand om te denken dat Chardonnay alleen maar klasse heeft als hij houtrijping heeft gehad. Kijk naar wijnen als Chablis: als de Chardonnay-druiven voldoende eigen karakter hebben, dan hebben ze geen hout nodig om te kunnen schitteren. En ook de wijndrinker beseft tegenwoordig dat ongehoute Chardonnay met zijn natuurlijke frisheid heerlijk is als aperitief of als wijn bij lichte visgerechten. De Bon Vallon is het antwoord van De Wetshof op deze nieuwe trend en de eerste Zuid-Afrikaanse ‘unwooded’ Chardonnay van klasse. De druiven voor de Bon Vallon worden geoogst als ze veel kracht en smaakintensiteit hebben. Net als de Lesca worden klonen gebruikt die het frisse en citrus-achtige karakter van de chardonnay extra benadrukken. De druiven profiteren van een koele zeewind van Cape Agulhas, die zorgt voor veel aroma en frisheid. Na de gisting vindt een rijping plaats op de lie, de gistcellen, die hem een mooie concentratie en een aangename boterigheid geeft, die zorgt voor een perfecte balans met de frisheid en het het citrusfruit. Een heerlijk en bovenal verfrissend glas Chardonnay is hiervan het resultaat.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy