• Alleen online
Wetshof Estate Chardonnay 'The Site' 2014

Wetshof Estate Chardonnay 'The Site' 2018

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 28,95

Land

Zuid Afrika

Streek

Robertson

Wijnhuis

De Wetshof Estate

Druif

Chardonnay

Hoe smaakt de wijn?

Wetshof Estate Chardonnay 'The Site' is een Bourgondische Chardonnay, met veel karakter en mooie zuren, in de geur. Aangename citrustonen, appel heerlijk breed. Een volle smaak, finesse en frisse zuren, mineralig en spannend. Krachtige, droge witte wijn. Heerlijk bij een salade met kalkoen of kip, kabeljauwfilet met botersaus, kalfsvlees, kip van de grill en zachte kazen.

Danie de Wet is een van dé trendsetters bij Zuid-Afrikaanse Chardonnay. Inmiddels heeft Danie veel van zijn werk overgedaan aan zijn twee zoons, Johann en Peter. Peter fungeert tegenwoordig als wijnmaker. Hoewel de familie tegenwoordig ook rode wijnen maakt, is Chardonnay nog steeds dé specialiteit. The Site is een van die bijzondere Chardonnay van dit wijndomein, van een wijngaard die is aangeplant in 1986, dus ver voor het moment dat de Chardonnay wereldwijd zo populair werd. Dat zorgt voor druiven met een prachtige diepgang en concentratie. De ondergrond is zeer rijk aan kalk, waaraan de wijn zijn mooie zuren ontleent. De druiven worden geplukt in de vroege ochtend, om ze koel binnen te krijgen. De wijn gist op vaten van Frans eikenhout, op een vrij hoge temperatuur, zo tussen de 17 en 20 graden. Dat zorgt voor een wijn met het accent op diepgang en rijkdom. Na een vatrijping van 12 maanden op de lie, met regelmatige omroeren, wordt een wijn op fles gebracht met een bijzondere klasse. Een Bourgondische Chardonnay, met veel karakter en mooie zuren.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy