Château Belgrave ac Haut-Médoc 2020

*Deze wijn is verkrijgbaar in onze winkel, Molenstraat 16, 2201 ZK Noordwijk

*Heeft u vragen over deze wijn? Bel 071-3615416 of aad@aadenwijn.nl

€ 49,95 incl. btw

Land

Frankrijk

Streek

Bordeaux

Wijnhuis

Château Belgrave

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Château Belgrave ac Haut-Médoc 2020bestaat uit 53% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot en 3% Petit Verdot. De kleur is bijna zwart, diep. De ongelooflijk complexe neus combineert intense aroma's van zwart fruit met tonen van kruiden en dropsticks. Een pittige, krachtige kant van de Cabernet Sauvignon , vol finesse, die zich ontwikkelt tot een uitzonderlijk lange afdronk. Weer een prachtig opus van Château Belgrave. Heerlijk bij geroosterde kwartel, ossenhaas met champignons of in een korst, lamsbout, gegrilde hertenbiefstuk, gestoofde eendenborst, of bij oude Cantal, Mimolette, Gouda, Saint Nectaire, Salers of Morbier. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

2020 is een vroeg en veeleisend wijnjaar, dat de teams weinig rust gaf. Een jaar gekenmerkt door een stressvolle gezondheidscontext en contrasterende klimatologische omstandigheden in de wijngaard. De milde en regenachtige winter stelt ons in staat om onze waterreserves volledig aan te vullen, gevolgd door een bijzonder hete lente, vergezeld van aanzienlijke regenval. Deze omstandigheden zijn gunstig voor de groei van de vegetatie en voor een uitbarsting van de knop en een bloeitijd van tien tot vijftien dagen, afhankelijk van de percelen. De droge zomer en het watertekort zetten later dit jaar in en uiten zich in een koelere atmosfeer dan normaal. Vanaf half juli zorgt de hitte voor een perfecte rijping van de druiven, dit gaat gepaard met een waterbeperking die ons een mooie complexiteit en overvloedige tannines belooft. De vintage wordt gekenmerkt door zijn tien dagen van tevoren, zijn kleine bessen, een zeer mooie tanninesubstantie en een zeer mooie aromatische frisheid.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy