Ogier

De geschiedenis van het huis Ogier begint in1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. Het zijn ongetwijfeld de oudste kelders in de zuidelijke Rhône vallei. In 2006 heeft Ogier zich helemaal toegelegd op duurzaamheid en wordt op alle wijngaarden biologisch geteeld. Hierdoor heeft Ogier nieuwe kavels erbij gekocht en unieke plaatselijke wijnbouw ontwikkeld. Hieronder valt onder meer op kavels gebaseerde selectie, waardoor de vier grote appellaties hun potentie kunnen laten zien. In 2014 kocht Ogier een boerderij in een prachtige natuurlijke omgeving op een gevoelige ondergrond, de Salty Pond, gelegen in de gemeente Courthezon. In het hart van dit beschermde natuurlijke ecosysteem is een nieuw wijnhuis gebouwd, wat de nieuwe bakermat wordt voor de wijnproductie. Ogier deelt deze duurzame lifestyle in de Rhône vallei en maakt al 155 jar excellente wijnen vanuit Châteauneuf-du-Pape. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei.

Ogier beschikt over 3.200 hectare wijngaarden in Châteauneuf-du-Pape (de Rhône vallei), waar het wijnhuis beschikt over veel specifieke kennis van de regio. De meest aangeplante druif is de Grenache.
Châteauneuf-du-Pape is een grote rotsachtige heuvel met rode zandige klei en grote keien. Het gebied is een van de droogste gebieden in de Côtes du Rhône. De overheersende wind is de mistral en de zon schijnt vrijwel altijd. Warmte wordt overdag door de keien opgeslagen en ’s nachts afgegeven. Hierdoor ontwikkelen de druiven veel smaak.

Ogier

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy