Château Bonalgue AC Pomerol 2016

*Deze wijn is verkrijgbaar in onze winkel, Molenstraat 16, 2201 ZK Noordwijk

*Heeft u vragen over deze wijn? Bel 071-3615416 of aad@aadenwijn.nl

€ 59,50 incl. btw

Land

Frankrijk

Streek

Bordeaux

Wijnhuis

Château Bonalgue

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Château Bonalgue AC Pomerol is een blend van Merlot en Cabernet Franc. De Pomerol is  rijk, rond en geconcentreerd met intense aroma's van zwarte bes, donkere kers, braam, vijg, chocolade, mokka, kruidnagel, een hint van leer en potlood. Fluweelzachte smaak met gestructureerde, maar goed geïntegreerde tannines. Château Bonalgue is de ideale wijn bij gegrilde entrecote, vederwild, pasta's met rijke vleessauzen, gebraden eendenborst met knoflook, paddenstoelen en salie, en geroosterd varkensvlees.

De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

Château Bonalgue is een statig domein in Pomerol dat tot stand is gekomen door het werk van vele generaties. Het is een prachtige plek met een rijke geschiedenis; naar verluidt heeft zelfs een legerkapitein van Napoleon zijn wapens hier ooit opgeslagen. In ieder geval leveren 'de stenen van Bonalgue' al sinds de Franse Revolutie rijpe druiven op voor rijke Pomerol-wijnen. De technieken mogen in de loop der eeuwen gemoderniseerd zijn, de sfeer is er echter nooit veranderd. Sinds 1926 bewerkt de familie Bourotte het land en maakt het wijnen met veel elegantie en een eigen persoonlijkheid. Uiteraard van dé druif van Pomerol; Merlot, die op de typische kleibodem precies die aromatische en fluweelzachte rode wijnen oplevert die de streek zijn faam hebben gegeven.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy