Chateau La Garde ac Pessac-Léognan Blanc 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 36,95 incl. btw

Land

Frankrijk

Streek

Bordeaux

Wijnhuis

Chateau La Garde

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

Chateau La Garde ac Pessac-Léognan Blanc 2020 is anders dan andere jaren gemaakt van 100% Sauvignon Blanc. De wijn is lichtgeel, getint met groene reflexen. In de neus heet fe Pessac-Léognan een vleugje frisheid met complexe tonen van citrusvruchten die alle zuiverheid van Sauvignon blanc op kalksteen uitdrukken. Gebeiteld, krijtachtig en mineraal in de mond, de wijn blijft hangen in een lange, evenwichtige, afdronk. Een gastronomische, geheime schat, welke heel goed gaat met schaaldieren, gegrilde vis of in een saus,  ook lekker bij harde kazen. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C

2020 was een vroeg, veeleisend wijnjaar, dat de teams weinig rust bood. Dit was een jaar gekenmerkt door zenuwslopende ziektedruk en contrasterend weer. De winter was zacht en nat, waardoor de waterreserves in de bodem volledig werden aangevuld, gevolgd door een bijzonder hete lente met overvloedige regenval. De omstandigheden bevorderden de groei van de wijnstok en brachten de knopuitbarsting en bloei over om tien tot vijftien dagen van tevoren aan te komen, variërend van perceel tot perceel. De droge zomer en het gebrek aan water begonnen later dit jaar en was ook koeler dan normaal. Vanaf half juli zorgde de hitte voor een perfecte rijping van de druiven, terwijl het gebrek aan water een grote complexiteit belooft. Deze vintage wordt bepaald door de 10-daagse vroegrijpheid, geweldige balans en geweldige aromatische frisheid.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy