Torres Mas de la Rosa Priorat 2018

*Deze wijn is verkrijgbaar in onze winkel, Molenstraat 16, 2201 ZK Noordwijk

*Heeft u vragen over deze wijn? Bel 071-3615416 of aad@aadenwijn.nl

€ 269,00 incl. btw

Land

Spanje

Streek

Priorat

Wijnhuis

Torres

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Torres Mas de la Rosa Priorat is gemaakt van de druiven Cariñena en Garnacha Tinta. De wijn heeft een mooie donkere tint met een goede kleurdiepte. Diep en geurig, met verleidelijke aroma's van bosvruchten, bosbessenjam, en een delicate hint van sinaasappelschil. Dicht, weelderig, fluweelachtig, rijk aan fruitextract, met elegante tannines. De Mas de la Rosa Priorat heeft een bewaarpotentieel van vijftien jaar. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

De Mas de la Rosa-wijngaard, verborgen in een afgelegen hoek van het dorp Porrera, was een van de eerste in de regio gewijd aan wijn. De wijngaard is aangeplant in rotsachtig terrein, op hellingen die de zwaartekracht tarten. Dit is hoe de wijngaard oorspronkelijk was bedoeld en hoe deze zal worden voortgezet, een paradigma van dappere wijnbouw. Hier wordt onze meest exclusieve wijn geproduceerd, die zijn naam ontleent aan deze bijzondere wijngaard ter ere van de opstandige vrouw, Rosa, van een voormalige eigenaar uit het midden van de achttiende eeuw. Deze wijngaard van 1,9 hectare herbergt 80 jaar oude vrijstaande wijnstokken waarvan de wortels diep in de grond graven om een ​​nis te vormen tussen de gekartelde, gelamineerde llicorella-leisteen die aan de oppervlakte uitsteekt.

Priorat is een klein maar uniek wijngebied gelegen in de provincie Tarragona aan de voet van de Sierra del Montsant. De regio omvat steden en dorpen die ooit onder de heerschappij van het kartuizerklooster van Escaladei stonden. Zijn bijzonderheid ligt in zijn klimaat, orografie en geologie. Onze internationaal gerenommeerde wijnen hebben veel van hun karakter te danken aan de zwarte leisteenbodems van Ilicorella in de regio.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy