Chanson Pernand-Vergelesses Les Vergelesses 1 er Cru 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 45,95

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Wijnhuis

Chanson

Druif

Pinot Noir

Hoe smaakt de wijn?

Na een zeer milde winter brak de lente aan met warme temperaturen in maart, wat zorgde voor een zeer snelle en aanhoudende groei van de wijnstokken. Na een zeer korte vorstperiode begin mei zonder gevolgen voor de wijngaarden, kwam er tot eind juni een zacht weer met wat regen. De zomer werd in juli onderbroken door verschillende en vrij lange hittegolven. Wijngaarden met een kleibodem hadden minder last van de geringe regenval in het voorjaar en de zomerhitte. De oogst in Bourgondië begon rond 20 augustus, wat historisch vroeg was voor de regio. Bij Chanson begonnen ze op 24 augustus onder een stralende zon. Rode wijnen uit 2020 zijn genereus, geconcentreerd en prachtig terroir-gedreven.

De Chanson Pernand-Vergelesses Les Vergelesses heeft een donkerpaarse kleur. Intense aroma's van rijp donker fruit, kersen, zwarte bes en bramen, vermengd met kruiden en geroosterde tonen. Complex en krachtig. Diepe en strakke textuur. Stevige tanninestructuur. Lange en ruime afdronk. De Chanson Pernand-Vergelesses Les Vergelesses is een mooie combinatie bij gegrilde steak, zoals entrecôte, wild, gevuld vlees en alle lokale Bourgondische kazen zoals Brillat-Savarin, Epoisses, Citeaux, Langres. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C.

Chanson bezit een wijngaard van 5,4 hectare in premier Cru "Les Vergelesses". Het perceel is gelegen in een holte aan de voet van de heuvel van Corton en de combinatie van klei en kalksteen geeft wijnen met een specifieke structuur.     

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy