Pyros Appellation Chardonnay 2022

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 17,95 incl. btw

Land

Argentinië

Streek

Pedernal Valley

Wijnhuis

Pyros

Druif

Chardonnay

Hoe smaakt de wijn?

Pyros Appellation Chardonnay heeft een heldere, goudgele kleur. Intens en complex in de neus met overheersende aroma's van perzik, peer en groene appel, gevolgd door florale tonen zoals jasmijn en witte bloemen. Hints van mineralen dragen bij aan de complexiteit. Het meest opvallend in de smaak zijn frisse zuren, kenmerkend voor druiven die groeien in een koel continentaal klimaat op 1.400 meter boven zeeniveau. De Pyros Appellation Chardonnay is een goede begeleider van salades, voorgerechten met vis, witvlees, gevogelte of kalfsvlees. Ook lekker bij romige kaassoorten en witschimmelkazen. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C. 

De wijngaarden liggen in Pedernal Valley op 1.300 meter boven zeeniveau, in een uniek terroir, ongerept en wild. De gemiddelde dagtemperaturen gedurende de tijd dat de druiven rijpen liggen tussen 15º en 20°C. De jaarlijkse neerslag is 150 mm met sneeuwval in de winter. De bodem is samengesteld uit mineralen zoals kalksteen en vuursteen, gecombineerd met delen van zand, slib en klei die in lagen zijn afgezet. Arme bodems hebben een optimale waterretentie en -verdeling met zeer goede drainage.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy