Chateau Musar Jeune White 2018

Chateau Musar Jeune White 2020

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 19,45

Land

Libanon

Streek

Bekaa Valley

Wijnhuis

Château Musar

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Musar Jeune White, gemaakt van Viognier, Vermentino en Chardonnay heeft een open, een bloemige geur, ananas en peer, gedroogde abrikozen, rokerig, een vleugje groene kruiden, basilicum. De wijn is vol en mooi krachtig, zacht en smaakvol, mollig, iets mint, rijpe meloen, een hint van zoet, smakelijk bitter na. De Musar Jeune White is geweldig als aperitief, maar ook bij kip met groene kruiden, wiener schnitzel of zachte kazen. de ideale schenktemperatuur is 8-10°C
Voorjaarsweiden van bergruggen in de Bekaavallei zijn de oorsprong van deze krachtige en volle witte wijn, smaakvol door het zuidelijke karakter, maar altijd voldoende frisheid en wat mooie bitters om het allemaal spannend te houden.

Wie denkt dat de druiven in het warme Libanon altijd in de verzengende hitte staan, komt bedrogen uit. De Bekaavallei heeft een ideaal klimaat voor de wijnbouw, mede door de nabijheid van de zee. Maar voor de witte druiven is bovendien gekozen voor een aanplant op grote hoogte, van maar liefst 1.200 meter. Dat is een garantie voor een bijzondere frisheid van deze druiven. De witte druiven worden dan ook vaak pas geoogst in de eerste helft van oktober. Deze fruitige en sappige Musar Jeune is gemaakt van de mediterrane druiven Viognier en Vermentino, in combinatie met Chardonnay. Hij wordt gemaakt als een fruitige wijn, door een gisting op roestvrij staal, waar de wijn rijpt op de lie, de dode gistcellen. Daarna wordt hij op fles gebracht, waarna de wijn nog een jaar op de fles rust voor hij op de markt wordt gebracht. Het is een wijn met een geheel eigen karakter, soepel, fris en opwekkend.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy