Chateau Musar White 2010

Chateau Musar White 2014

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 41,95

Land

Libanon

Streek

Bekaa Valley

Wijnhuis

Château Musar

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Chateau Musar White 2010, is gemaakt van Obaideh en Merwah. De wijn heeft een Bordeaux-achtig karakter, dat doet denken aan een gerijpte witte Graves. Hij heeft een mooi gedistingeerd en gerijpt karakter, met boenwas, hazelnoten en kamperfoelie. Mooi rijp en ontwikkeld in de mond. In de smaak heerlijk honingachtig, met mango, noten, heerlijk exotisch, intens, met een bitter in de finale. Krachtige, droge witte wijn. Een echte eetwijn, lekker bij vis van de grill, wit vlees, inktvis, risotto met groenten. De ideale schenktemperatuur is 8-10°C

De witte Château Musar is een unieke wijn. Hij heeft een Bordeaux-achtig karakter, ondanks het gebruik van eigen, unieke druivenrassen als Obaideh, de lokale variant van Chardonnay, en Merwah, een druif die wel iets weg heeft van Sémillon. Hij doet vooral denken aan een gerijpte witte Graves, door zijn droge, rijke, bijna honingachtige karakter. De druiven worden geoogst van Bush Vines, met opbrengsten van niet meer dan 10 tot 20 hectoliter per hectare. De wijngaarden liggen deels op grote hoogte, tot 1400 meter, op de hellingen van Mount Lebanon. In combinatie met de perfect rijpe druiven geeft dit de witte wijn een enorme rijkdom en aromatische kracht, uitgebalanceerd door mooie zuren en bitters. De witte wijn ondergaat een rijping op eiken vaten uit de regio Nevers gedurende negen maanden. Vervolgens wordt hij maar liefst zeven jaar op fles bewaard tot hij op de markt wordt gebracht. Dat maakt dit tot een bijzondere witte wijn, met een uniek, mooi gerijpt karakter.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy