Southern Right Sauvignon Blanc 2020

Southern Right Sauvignon Blanc 2023

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 16,45

Land

Zuid Afrika

Streek

Hemel en Aarde Valley

Wijnhuis

Hamilton Russell Vineyards

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

De expressieve Southern Right Sauvignon Blanc toont de typische Southern Right combinatie van mineraliteit en lengte uit de 'Oude Wereld'en het palet en de body uit de 'Nieuwe Wereld'. Prominente aroma's van gele appels, nectarine en citroenschil. Veel complexiteit en een prachtige structuur. De Southern Right Sauvignon Blanc is een heerlijke aperitief wijn. Daarnaast heerlijk met fijne hapjes van Oesters tot Zalm en Vispaté. Ook bij lichtere visgerechten zoals gerookte Zalm en Garnalen of een zomerse salade met Geitenkaas of Kip is dit een geweldige match.

Ook wijnhuis Southern Right valt onder Hamilton Russell. Het is opgericht door Anthony Hamilton Russell in 1994 om een apart landgoed te creeren om zich te specialiseren in een meer verfijnde stijl Pinotage in een koeler klimaat. Een op kleibodem gemaakte Pinotage, met als doel de toen minder populaire nationale druif opnieuw te definiëren en te stimuleren. Een andere vroeg rijpende druif, de Sauvignon Blanc, werd gekozen als dé druif voor witte wijn op basis van zijn potentieel in dit gebied. Het opvallend mooie landgoed van 448 hectare is vernoemd naar de zeldzame Southern Right walvissen die vaak de koele nabijgelegen Walker Bay bezoeken. Met elke verkochte fles levert het wijnhuis een bijdrage aan de instandhouding van de populatie in het gebied. Nat als bij Ashbourne ligt ook de focus van Southern Right op de druiven Pinotage en Sauvignon Blanc.

De Sauvignon Blanc blijft een lokale en internationaal populaire druif met zijn klassieke, strakke mineraliteit die het prominente fruit aanvult. De wijn is in de Wall Street Journal beoordeeld als de beste Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc en Southern Right is in de Wine Spectator vier keer vermeld als één van de beste wijngaarden van Zuid Afrika

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy