Château Maison Blanche AC Montagne-Saint-Emilion 2015

*Deze wijn is verkrijgbaar in onze winkel, Molenstraat 16, 2201 ZK Noordwijk

*Heeft u vragen over deze wijn? Bel 071-3615416 of aad@aadenwijn.nl

€ 39,95 incl. btw

Land

Frankrijk

Streek

Bordeaux

Wijnhuis

Château Maison Blanche

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Château Maison Blanche AC Montagne-Saint-Emilion is gemaakt van Merlot en Cabernet. De wijn heeft een diep robijnrode kleur met donkere kern, helder. Karakteristieke en zuivere geur met tonen van rijp donkerrood fruit, tabak, mokka en aarde, duidelijke invloed van terroir. Het is een rijke, evenwichtige wijn met rijp fruit, versmolten tannines en lichte specerijen in de smaak. Een lange, ronde afdronk.  Chateau Maison Blanche is een rijke wijn die het best combineert met gebraden, gegrild en gestoofd vlees, wild zoals haas en ree en smaakvolle kaassoorten.  De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

Château Maison Blanche is een van de mooiste wijnhuizen van Montagne. De witstenen 19e eeuwse woning wordt omringd door een park en wijngaarden. Een batterij traditionele kuipen, een onderaardse kelder en een van de mooiste fustenkelders van de streek geven blijk van een traditionele werkwijze. Het hoge aandeel ijzer en kalksteen resulteert in een aanplant van 50% Cabernet Franc aangevuld met 50% Merlot. Vanaf 2005 wordt er biologisch gewerkt en vanaf de jaargang 2011 officieel biologisch gecertificeerd. Het domein is eigendom van Despagne-Rapin. In 1938 werd het domein aangekocht door Louis Rapin, die de zaken in 1959 overdroeg aan zijn dochter Françoise en haar echtgenoot Gerard Despagne.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy