Torres Reserva Real Penedès 2015

*Deze wijn is verkrijgbaar in onze winkel, Molenstraat 16, 2201 ZK Noordwijk

*Heeft u vragen over deze wijn? Bel 071-3615416 of aad@aadenwijn.nl

€ 129,50 incl. btw

Land

Spanje

Streek

Penedès

Wijnhuis

Torres

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

Torres Reserva Real Penedès is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot  en Cabernet Franc. De wijn heeft een intens aroma van fruit, licht geroosterd met een subtiel spoor van rook en kruiden. De wijn is krachtig, dicht en zeer geconcentreerd in de mond, geholpen door zoete maar gestructureerde tannines. Torres Reserva Real  is een perfecte combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen. De ideale schenktemperatuur is 16-18°C

Reserva Real is een uitzonderlijk klassiek rood. Deze wijn in beperkte oplage is een eerbetoon aan de wijngaard Les Arnes, die de nobele kunst en het ambacht van de wijnbouw tot zijn maximale expressie verheft. Wat deze enclave zo uitzonderlijk maakt, zijn de unieke leisteenbodems, een zeldzaamheid in de regio Penedès, waar deze kleine wijngaard zich bevindt.

De vintage van 2015 kende normale temperaturen, behalve voor de rijpingsperiode die koeler was dan normaal. Door dit feit kwam het  de fenolische rijpheid van de druiven ten goede. Qua neerslag was het jaar over het algemeen droog, met een iets meer regen dan een normale zomer.

De wijngaard Les Arnes ligt aan de voet van het kustgebergte op 400 meter boven de zeespiegel in de subzone Costers de l'Anoia en wordt geleid door een romaanse kapel uit de twaalfde eeuw. Deze bescheiden wijngaard van 4 hectare ligt op Silurische leisteenbodems uit het Paleozoïcum - uniek in de hele regio. Diep, donker en rotsachtig, de goed doorlatende bodems zijn ideaal voor het kweken van zowel de Cabernet- als de Merlot-variëteiten.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В© | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy