Graham’s Single Harvest Tawny Port 1940

Graham’s Single Harvest Tawny Port 1940

*Geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

*Zeer beperkt leverbaar

€ 899,00

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Graham's

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De diep oranje-bruine kleur van Graham’s Single Harvest Tawny Port 1940  weerspiegelt de concentratie van tachtig jaar veroudering in vat. Complexe aroma's van karamel, pralines chocolade, demerara en gebrande koffie worden ondersteund door een opmerkelijke frisheid, die de acht decennia in gekruide eik schuilgaat. De smaak is romig, luxueus en intens met een lange afdronk met lagen walnoten, citrus conserven en honing, terwijl thee- en tabak tonen in het glas blijven hangen. Deze Graham’s Single Harvest Tawny Port 1940 brengt een hulde aan de drie generaties master blenders die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van deze unieke wijn. Alleen de allerbeste vaten zijn geselecteerd voor botteling in zeer kleine hoeveelheden. Het is een viering van familieherinneringen over acht decennia, doorgegeven van generatie op generatie.

Port uit 1940 is uiterst zeldzaam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwenen de belangrijkste markten van Port vrijwel. Veel producenten stopten helemaal met handelen, terwijl anderen drastisch verminderd hun wijnbouw. Hoewel 1940 een kleinere oogst opleverde dan normaal, was het een jaar van extreem hoogwaardige druiven. Deze prachtige wijn werd gebotteld na bijna tachtig jaar rijpen in gekruide eiken vaten. De Graham's 1940 is opmerkelijk verfijnd en evenwichtig, een weerspiegeling niet alleen van de kwaliteit van het origineel wijn maar ook van het vakmanschap van opeenvolgende generaties van de wijnmakers van de Symington-familie, eigenaren van Graham's Port. Charles Symington, de meestermixer van Graham's Port, heeft twee van de weinige overgebleven vaten van de Tawny 1940 uit 1940 geselecteerd voor deze unieke release.

In 1940 had een onzekere lente in de Douro een “dunner worden” van het gewas veroorzaakt, wat gelukkig was gezien het feit dat de zomer uitzonderlijk droog was en het verminderde aantal van druiventrossen stelde minder eisen aan de lage waterreserves in de bodem. Een vermelding in de oogstrecords van de familie Symington, geschreven door Ron Symington begin oktober 1940, luidt: “De vintage bij onze Quintas begon op 18 september en het weer is overal goed geweest. De druiven zijn ziektevrij geweest, er is weinig of geen ‘escolha´ (druivenselectie) en de mostos (gistend druivensap) zien er erg mooi uit.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy