Quinta do Portal Fine White Port g.j.

Quinta do Portal Fine White Port g.j.

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 15,95

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Quinta do Portal

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De Fine White Port d.o. 'Portal' heeft een heerlijke geur met rozijnen, amandelen, hazelnoten en abrikozen en een lichte sherrytoon. In de smaak is de Port lichtzoet, in balans, met rozijnen, abrikoos, hazelnoten, een goede kracht, waarbij het zoet mooi in balans is met het zuur in de afdronk. Een prima aperitief, lekker bij noten en zachte kazen, met tonic een verfrissende longdrink.

Tussen alle rode Port, van heel jeugdig tot heel gerijpt, is de witte Port een buitenbeentje, een type port dat er altijd een beetje bij lijkt te hangen. Toch blijft het Port, al is er bij het maken meer gebruik gemaakt van oxidatie, waarbij de wijn gedurende zijn rijping wordt blootgesteld aan de lucht, omdat het vat niet helemaal wordt bijgevuld. Dat levert een interessante, krachtige en zoete witte wijn op die wel iets weg heeft van een madera, met een geur die doet denken aan noten, die zelfs even wat sherry-achtigs heeft. Door zijn lichtzoete karakter is het een type wijn dat perfect geschikt is als aperitief. Door hem te combineren met wat tonic (1/3 Portal Fine White Port + 2/3 Tonic + 1 schijfje citroen + een paar blokjes ijs) wordt het een heerlijke longdrink...

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy