Quinta do Portal 30 Year Old Tawny Port g.j.

Quinta do Portal 30 Year Old Tawny Port g.j.

*Deze zeer bijzondere Port is uitsluitend leverbaar vanuit onze winkel in Noordwijk! Wij versturen deze Port dus niet met DPD

*Ophalen in onze winkel in TuineXtra

*Vragen? Bel 071-3615416

€ 99,95

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnhuis

Quinta do Portal

Druif

Diverse druivensoorten

Hoe smaakt de wijn?

De 30 Years Old Tawny Port d.o. 'Portal' heeft een geur met heerlijk gekonfijt fruit. Walnoten, amandelen, breed en complex. In de smaak is de 30 Years Old Tawny Port prachtig gerijpt, gedroogd fruit, heerlijk chocola en kruiden, noten en kersen, een vleugje sinaasappel, wat bitter en zuren voor de frisheid. Heerlijk bij blauwe kazen, bij zoete desserts en zelfs als aperitief, in combinatie met Foie Gras.

Voor veel wijnliefhebbers is de Vintage Port zo’n beetje het summum op Portgebied. Maar wie eenmaal oude Tawny Port heeft geproefd, weet dat de kwaliteit van deze Portwijnen minstens op hetzelfde niveau staat als van goede Vintage Port. Verschil is dat bij Vintage de nadruk ligt op het fruit, terwijl we bij de gerijpte Tawny mooie tonen van rijping op hout in geur en smaak vinden We moeten ons realiseren dat voor een bijzondere Port als de ’30 Year Old Tawny’ meer dan dertig jaar geleden, dus in de jaren zeventig, de eerste port te rijpen zijn gelegd, zodat ze door de jaren heen een bijzondere complexiteit konden ontwikkelen. De Port die voor dit soort oude Tawny’s wordt gebruikt, moet dan ook van dezelfde kwaliteit zijn als die voor de Vintage Port. Bij het bottelen worden de verschillende wijnen gemaakt, zodat een prachtig gerijpt karakter wordt gecombineerd met nog wat heerlijk fruit. Dat geeft hem een wonderbaarlijke complexiteit, een wijn die laat zien hoe mooi gerijpte Port zich kan ontwikkelen.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 В | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy