• Alleen online
Pio Cesare Barolo docg 2014

Pio Cesare Barolo docg 2017

*Geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 82,95

Land

Italië

Streek

Piëmonte

Wijnhuis

Pio Cesare

Druif

Nebbiolo

Hoe smaakt de wijn?

De Pio Cesare Barolo docg is breed en complex in de geur, krachtig, kruiden, rozen, aards, truffel en laurier. De Pio Cesare Barolo is in de smaak mooi krachtig, maar ook fluwelig en zacht, mooi uitgebalanceerd, met veel finesse en met fraaie tannines na. Prachtige Barolo bij hertenbiefstuk of hazenpeper, belegen kazen, maar natuurlijk ook heerlijk als wijn na een mooie maaltijd. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

De Nebbiolo-druiven voor de Barolo zijn afkomstig van de mooiste hellingen van de streek. Het grootste deel, zo’n 70%, is afkomstig van eigen wijngaarden van de familie in Serralunga d’Alba. De rest komt van producenten in Castiglione Falletto and Monfort, die al meer dan honderd jaar druiven leveren aan de familie. De druiven uit Serralunga geven kracht, die uit Castiglione Falletto geur en verleiding, en die uit Monforte verfijning en subtiliteit. De druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd, en pas geoogst als ze perfect rijp zijn, van midden oktober tot zelfs begin november. De druiven gisten op zo’n 25 graden en ze blijven tussen de drie en vier weken in contact met de gistende wijn, net als bij de Barbaresco. Ook de rijping is hetzelfde, op barriques, deels nieuwe vaten van Franse eiken, deels op eveneens nieuwe vaten Slavonisch eiken. Er is ook hier gekozen voor een lange houtrijping, tot wel drie jaar voor een deel van de wijn, om hem meer complexiteit te geven en om de schoonheid van de wijn extra te onderstrepen. Het levert een bijzondere, monumentale Barolo op.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy