• Alleen online
Pio Cesare Barolo docg 'Ornato' 2015

Pio Cesare Barolo docg 'Ornato' 2017

*Geen verzendkosten

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 135,00

Land

Italië

Streek

Piëmonte

Wijnhuis

Pio Cesare

Druif

Nebbiolo

Hoe smaakt de wijn?

De Pio Cesare Barolo docg 'Ornato' is breed en complex in de geur, krachtig, kruiden, rokerig, lavas, tabak, rozen, aards, vanille, truffel en laurier. De Barolo Ornato is Intens en krachtig, maar ook fluwelig en zacht, heerlijk rijp en gepolijst, mooi uitgebalanceerd, met veel finesse en fijne zuren. Krachtige, complexe rode wijn. Werkelijk prachtig bij hertenbiefstuk of hazenpeper, belegen kazen, maar natuurlijk ook heerlijk als wijn na een mooie maaltijd. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

Barolo is een van de grote wijnen van Italië, gemaakt op basis van 100% Nebbiolo-druiven. De Barolo Ornato van Pio Cesare wordt gemaakt van één wijngaard, Cascina Ornato, in de gemeente Serralunga d’Alba, een eigen familiebezit. De ondergrond in Serralunga bevat een mix van klei en zand. De arme toplaag zorgt er voor dat de stokken diep wortelen en levert wijnen op met veel diepgang en kracht, in combinatie met goede zuren en tannine, zodat ze lang bewaard kunnen worden. De druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd, en pas geoogst als ze perfect rijp zijn, van midden oktober tot zelfs begin november. De druiven gisten op zo’n 30 graden en de schillen ze blijven lang in contact met de gistende wijn. Rijping vindt voor een deel plaats op barriques, en voor het overige op grote houten foeders, om de wijn niet te veel door het hout te laten domineren. De houtrijping op voeders duurt zo’n 30 maanden, om hem een fraaie complexiteit te geven en om de schoonheid van de wijn extra te onderstrepen. Dat levert een bijzondere, monumentale Barolo op.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy