• Alleen online
Tasca d'Almerita Etna Rosso doc 'Tascante Ghiaia Nera' 2016

Tasca d'Almerita Etna Rosso doc 'Tascante Ghiaia Nera' 2017

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 22,95

Land

Italië

Streek

Sicilia

Wijnhuis

Tasca d'Almerita

Druif

Nerello Mascalese

Hoe smaakt de wijn?

Tasca d'Almerita Etna Rosso doc 'Tascante Ghiaia Nera' is gemaakt van Nerello Mascalese. Het is een prachtige, karaktervolle wijn, met mooie zuren. Hij ruikt naar viooltjes, zwarte bessen en kersen. Je proeft fruit en sap, een lichte kruidigheid, mooie zuren, spanning; krachtige rode wijn. Geniet van de Etna Rosso doc 'Tascante Ghiaia Nera' bij stevig rood vlees, lasagne met vleesvulling, of een mooie belegen boerenkaas. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

Het befaamde huis Tasca d’Almerita heeft tegenwoordig ook wijngaarden op de hellingen van de Etna. Op dit Estate, Tascante, wordt ook deze wijn gemaakt, op basis van een typische Etna-druif, de Nerello Mascalese. Deze druif levert prachtige, karaktervolle wijnen op, met mooie zuren. De wijngaard is nog vrij jong, zodat de wijn in de loop der jaren nog meer structuur gaat krijgen. De wijngaard ligt op een hoogte van 600 meter, op een vulkanische ondergrond. Dat levert mooie, aromatische druiven op, die meestal midden oktober worden geoogst. De wijn rijpt een jaar op grote eiken vaten van Slavonisch eikenhout van 60 hl, die het fruit in de wijn vrijwel geheel ongemoeid laten.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy