• Alleen online
Tasca d'Almerita Nero d'Avola Sicilia doc 'Lamùri' 2017

Tasca d'Almerita Nero d'Avola Sicilia doc 'Lamùri' 2018

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 18,75

Land

Italië

Streek

Sicilia

Wijnhuis

Tasca d'Almerita

Druif

Nero d'Avola

Hoe smaakt de wijn?

Tasca d'Almerita Nero d'Avola Sicilia doc 'Lamùri' is in de geur warm, met zoete kersen, confiture, open, mooi mint, eucalyptus, kirsch, zwoel,complex en interessant. De wijn heeft een heerlijke smaak, rijk, met kersen, bessen, zoete pruimen, room, zachte tannines, heel verleidelijk en breed, teer, leer, drop en kaneel. Geniet van Nero d'Avola Sicilia doc 'Lamùri' bij lamsvlees van de grill, eendenborst, een stevig pastagerecht of lichtbelegen kazen. De ideale schenktemperatuur is 15-18°C

In Italië leeft sterk het besef dat de aanplant van internationale druiven voor de bekendheid van de wijnen van belang is, maar dat de eigen, lokale druiven, niet mogen worden vergeten. Dat is dan ook zeker niet het geval bij de Nero d’Avola, een typisch Siciliaanse blauwe druif, die we tegenwoordig meer en meer tegenkomen. Voordeel is zijn bestendigheid tegen het onbarmhartig hete klimaat van dit eiland, waarin hij toch altijd wat zuren en frisheid weet te behouden. De Lamùri wordt bovendien gemaakt op basis van lage opbrengsten, zodat hij veel kracht en rijp fruit heeft. Heerlijk. Door een rijping van 10 maanden op Frans eiken krijgt hij een bijzondere verfijning en rijpheid. Een bijzonder glas rood, écht Siciliaans, gul en rijk.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy