• Alleen online
Weingut Köbelin Grauer Burgunder Kabinett qba 'Köbelin' 2018

Weingut Köbelin Grauer Burgunder Kabinett qba 'Köbelin' 2021

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Deze wijn is uitsluitend leverbaar per 6 flessen

*Uw bestelling wordt binnen 2-3 dagen verzonden

€ 14,45

Land

Duitsland

Streek

Baden

Wijnhuis

Weingut Köbelin

Druif

Grauburgunder

Hoe smaakt de wijn?

Köbelin Grauer Burgunder Kabinett is een verleidelijke Grauburgunder uit Baden. Een allrounder, een wijn die je overal bij kunt schenken. In de geur heeft de wijn aroma's van tropisch fruit zoals mango, ananas en steenfruit. Hint van citrus op de achtergrond. In de smaak is het een verleidelijke Grauburgunder met voldoende body, goede structuur, aroma's van rijp en exotisch fruit maar ook een goede zuurgraad die de wijn een mooie balans geeft. Serveer de Köbelin Grauer Burgunder Kabinett bij Flammkuchen met bijvoorbeeld spek en geitenkaas. De ideale schenktemperatuur is 6-8°C

Het was de vader van Albert Köbelin die in 1957 begon met wijn, maar tegenwoordig staat zoon Arndt Köbelin aan het roer van het familiebedrijf Weingut Köbelin. Recentelijk heeft hij, samen met zijn vrouw, het bedrijf een make-over gegeven en liet een hypermodern wijnhuis bouwen. Vanaf het dak heb je een 360-graden uitzicht over de wijngaarden en het Zwarte Woud. De druiven zijn afkomstig van de diepe, rijke lössgronden van Kaiserstuhl. De druiven worden na de oogst geperst en het sap wordt vergist, 80% in RVS en 20% in houten vaten. Vervolgens rijpt de wijn vier maanden 'sur lie'. Dit maakt de wijn ronder van smaak. De wijn wordt gelabeld als 'Kabinett Trocken' wat inhoudt dat de druiven rijp, kabinett, geplukt zijn, maar wel droog vergist worden, trocken. In totaal is er 4,8 gram per liter restzoet.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy