Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'Jadis' 2015

Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'Jadis' 2016

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 50,95

Land

Frankrijk

Streek

Loire

Wijnhuis

Famille Bourgeois

Druif

Sauvignon Blanc

Hoe smaakt de wijn?

Famille Bourgeois Sancerre Blanc aop 'Jadis' komt van de Côte de Chavignol, waar de druiven voor deze wijn vandaan komen, heeft een ondergrond van kimmeridgien, in combinatie met een fraaie expositie. Deze Sancerre is Geurig en intens, grapefruit, stenig, mooi krachtig sauvignon, licht grassig, exotisch, kruisbessen. Smaakvol, heel rijp en krachtig, mondvullend, prachtige zuren, heerlijk rijp en romig, bijna vet. Krachtige droge witte wijn. Geniet van de Sancerre 'Jadis' bij krachtige gerechten, zoals gegrilde zeebaars met venkel, als kaas een mooie rijpe Saint-Nectaire. De ideale schenktemperatuur is 10-12°C.

Sancerre beschikt over een terroir dat meer divers is dan menigeen denkt. Niet alleen maar hellingen met kalk en klei, maar ook ondergronden met een hoog gehalte aan ‘kimmeridgien’, zoals we die bijvoorbeeld ook vinden in Chablis. Kimmeridgien bestaat uit fossiele schelpdieren, afgezet toen dit gebied zich nog op de zeebodem bevond. Deze fossielen zijn gemengd met klei. Een mengsel dat zorgt voor wijnen met veel kracht en spanning. De Côte de Chavignol, waar de druiven voor deze wijn vandaan komen, heeft zo’n ondergrond, in combinatie met een fraaie expositie. Na de oogst wordt de wijn vergist op gebruikte houten foeders van 600 liter. Daarna blijft hij nog zo’n 14 maanden op deze houten vaten rijpen voordat hij wordt gebotteld. Dat zorgt voor een mooie afronding en voor extra kracht. Een bijzondere wijn van een bijzonder terroir.

Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy