Champagne Philipponnat Brut Royale Réserve Non Dosé aoc

Champagne Philipponnat Brut Royale Réserve Non Dosé aoc

*Vanaf 75,00 geen verzendkosten

*Voor 11.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

€ 48,50

Land

Frankrijk

Streek

Champagne

Wijnhuis

Champagne Philipponnat

Druif

Pinot Noir

Hoe smaakt de wijn?

Gemaakt van de drie druiven: Pinot Noir, Chard en Pinot Meunier. Breed en open in de geur, toast, noten, druivig, een mooie citrustoon, brioche, rokerig, prachtig complex. In de mond prachtig droog en strak, perfecte zuren en wat citrus, lengte, subtiele belletjes, voor de liefhebber van een strakdroge Champagne. Geweldig als aperitief, maar ook een perfecte begeleider van visgerechten, oesters, gerookte zalm, kipgerechten en kalfsvlees.

In de loop van de afgelopen jaren heeft het huis Philipponnat stelselmatig gestreefd naar een verlaging van de dosage bij al zijn Champagnes. Dat betekent dat bij de definitieve botteling en het verwijderen van de gistprop een klein beetje suiker wordt toegevoegd. Bij een Brut Champagne mag dat maximaal 15 gram per liter zijn, maar meestal is dat veel minder, zoals in het geval van Philipponnat. Het op de markt brengen van deze Champagne, de Non Dosé, was voor Philipponnat een logische, volgende stap. Bij deze wijn is helemaal geen suiker toegevoegd op het moment van het dégorgement, met als resultaat een strak droge stijl Champagne –uiteraard met de uitzonderlijke kwaliteit die we gewend zijn van Philipponnat. Champagnes, gecreëerd op basis van veel Pinot Noir en perfect rijp geplukte druiven. De druiven worden geoogst van niet minder dan 25 verschillende crus uit de beste delen van het Champagnegebied. De wijn ondergaat een rijping in de kelder van liefst twee tot drie jaar. Zeker bij een niet-gedoseerde Champagne is de kwaliteit van levensbelang, omdat er geen suiker in zit om ook maar enige fout te kunnen verhullen. Het resultaat is een prachtig glas droge Champagne, als perfect aperitief, maar ook bij mooie gerechten.Vergelijkbare wijnen:

 

Probeer onze Witte Wijn box

Bent u een witte wijn liefhebber dan is onze Witte wijn box echt iets voor u. De lekkerste witte wijnen zijn geselecteerd voor een mooi arrangement. Met een uitgebreide uitleg voor de ultieme ervaring.

Ook zit er in de box een aantal gerechten die heerlijk samen gaan met de wijnen. Hebben we u interesse gewekt? Neem dan even een kijkje!

Bekijk hier
Aad en Wijn 2021 © | Alle rechten voorbehouden PrestaShop Zwolle Algemene voorwaarden | Sitemap | Privacy Policy